Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U CG u ponedjeljak stižu dva nova višenamjenska helikoptera Bell 412 EPI

Objavljeno: 09.09.2018. 19:22 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
       
U Crnu Goru u ponedjeljak, 10. septembra 2018. stižu dva nova višenamjenska helikoptera Bell 412 EPI namijenjena Vazduhoplovstvu Vojske Crne Gore.

Svečanosti koja će tim povodom biti organizovana na vojnom dijelu Aerodroma u Golubovcima prisustvovaće predsjednik Vlade Duško Marković, ministar obrane Predrag Bošković, predstavnici kompanije Bell i druge zvanice.

Ovim se, u potpunosti po planu, okončava zahtjevan proces nabavke tri helikoptera koji će svojim izuzetnim performansama, značajno unaprijediti kapacitete ne samo Vazduhoplovstva, već i kompletnog odbrambenog sistema Crne Gore.

Ugovor o kupovini tri helikoptera, vrijedan oko 30 miliona eura, potpisan je 30. januara 2018. godine, a prvi helikopter isporučen je 13. aprila 2018. godine.

Višenamjenski dvomotorni četvorokraki helikopteri tipa Bell 412 EP/EPI namijenjeni su za prevoz putnika, transport povrijeđenih i bolesnih osoba, traganje i spasavanje, prenos tereta, gašenje požara i za nadzor granice. Kapacitet isporučene verzije je 13 mjesta.

Helikopteri u Crnu Goru dolijeću iz Praga gdje su u Bellovom centru za Evropu sklopljeni nakon što su iz SAD isporučeni i djelovima. Novim letilicama upravljaće na putu do Crne Gore komandant Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, potpukovnik Nenad Pavlović i major Darko Pavlović.
         
        
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?