Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Pažin: Ulaganjem u modernizaciju pravosuđa do efikasnije zaštite prava građana i boljeg poslovnog ambijenta

Objavljeno: 10.09.2018. 17:03 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Unapređujući efikasnost pravosuđa kroz primjenu naprednih informacionih tehnologija obezbjeđujemo čvršće garancije jednakih prava za sve građane i stvaramo pouzdan pravni oslonac za našu poslovnu zajednicu, naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin na sastanku sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Fionom Mekluni i ambasadorom Kraljevine Norverške Arne Sanes Bjornstadom.

Potpredsjednik Pažin, ambasador Bjornstad i stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Mekluni potpisali su danas Sporazum o zajedničkom finansiranju projekta „Unapređenje efikasnosti pravosuđa - Primjena IKT u pravosuđu“.

„Zahvaljujemo se partnerima iz Ambasade Kraljevine Norveške i UNDP-a na podršci ovom značajnom projektu. Današnjim potpisivanjem Sporazuma o zajedničkom finansiranju obezbjeđujemo značajno ulaganje u modernizaciju pravosudne mreže, koje će olakšati pristup pravdi za crnogorske građane, povećati efikasnost u borbi protiv kriminala i unaprijediti pravnu sigurnost i poslovni ambijent za naše privrednike i investitore“, saopštio je potpredsjednik.

„Jedan od glavnih ciljeva pomoći Norveške Crnoj Gori je razvoj vladavine prava i stabilnosti. Ovo je nastavak dugoročne saradnje između Norveške i Crne Gore koji podržava reformski program Crne Gore u jačanju efikasnosti pravosudnog sistema“, rekao je ambasador Bjornstad.

„Još od 2004. godine, UNDP i Ministarstvo pravde blisko sarađuju u oblasti reforme pravosuđa, uključujući i uz finansijsku podršku Kraljevine Norveške. Ovaj projekat će doprinijeti jačanju povjerenja građana u pravosudni sistem, zaštitu ljudskih prava i sloboda. Ovo je od posebnog značaja za dalji napredak u EU integracijama, a ujedno i put ka ostvarenju Ciljeva održivog razvoja do 2030. godine,“ istakla je stalna predstavnica UNDP, gđa Fiona Mekluni.

Ukupna vrijednost projekta je 1,32 mil eura. Vlada Crne Gore obezbijedila je 535,600 eura, dok su preostala sredstava obezbijeđena od strane UNDP Crna Gora, kroz donatorsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške. 

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?