Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković: Odlazak Blagoja Cerovića gubitak za crnogorsku naučnu i kulturnu zajednicu

Objavljeno: 13.09.2018. 19:29 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je u ime Vlade i u svoje ime saučešće porodici profesora Blagoja Cerovića navodeći da je njegova smrt gubitak za crnogorsku naučnu i kulturnu zajednicu.

„Odlazak Blagoja Cerovića je gubitak za crnogorsku naučnu i kulturnu zajednicu. Blagoje Cerović pripada plejadi stvaralaca čiji rad je obilježio cijelu jednu epohu društvenog i političkog života Crne Gore, čijoj identitetskoj i kulturnoj samobitnosti je dao poseban doprinos“ – navodi se u telegramu saučešća.

Predsjednik Vlade navodi u da će profesor Cerović biti upamćen i kao popularni gradonačelnik Nikšića koji je svom gradu osigurao privrednu, kulturnu i sportsku osobenost važnog urbanog centra i da je jednako upečatljivo doprinosio i izgradnji Filozofskog fakulteta, vezujući ga za regionalne i šire naučne centre, stavljajući ovu univerzitetsku jedinicu u sami vrh crnogorske naučne zajednice.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?