Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

„Mišljenje“ Venecijske komisije o kojem govori SPC ne postoji

Objavljeno: 14.09.2018. 22:03 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Tvrdnja predstavnika Srpske pravoslavne crkve da je Vlada Crne Gore sakrila od građana navodno mišljenje Venecijanske komisije o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti apsolutna je neistina.

Drskost i nesumnjiva zla namjera sa kojima je ova lažna optužba plasirana u javnost još jednom pokazuju na šta su sve spremni pojedini zvaničnici SPC sa ciljem zadržavanja nelegitimnih privilegija i prihoda od uzurpirane državne imovine Crne Gore.

Seriji nepočinstava, koja ne priliče predstavnicima nijedne vjerske zajednice, zvaničnici SPC pridružili su i ovu parapolitičku intrigu, podmećući javnosti falsifikat mišljenja Venecijanske komisije o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Istina je da mišljenje Venecijanske komisije, ne samo da nije dostavljeno Vladi Crne Gore, već nije nikada ni sačinjeno. Isfabrikovani dokument o kojem govore pojedini predstavnici SPC je, dakle, običan falsifikat.

Vlada Crne Gore će, bez obzira na ovu prljavu kampanju započetu neosnovanim tvrdnjama patrijarha SPC Irineja koji je Crnu Goru uporedio sa NDH, istrajati na zaštiti državnih interesa, uz puno poštovanje slobode vjeroispovijesti i jednakosti svih vjerskih zajednica u građanskoj Crnoj Gori.

Venecijanska komisija je saopštila da ne postoji njeno bilo kakvo mišljenje o Nacrtu zakona o vjeroispovijesti. LINK: http://www.venice.coe.int/webforms/events/?id=2644

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?