Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković čestitao Jevrejima Jom kipur: CG ostaje posvećena očuvanju i poštovanju različitosti kao osobenosti koja podstiče naš ukupni napredak

Objavljeno: 17.09.2018. 22:17 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u lično ime Jevrejima u Crnoj Gori dan pomirenja – Jom kipur poručivši da su razumijevanje za drugačije, i afirmisanje praštanja i prijateljstva, univerzalne poruke ovog velikog praznika, a da je sposobnost da praštaju privilegija onih čija vjera nadjačava sva iskušenja i izazove.

„Uvjeren sam da će predstojeći blagi dani Jom kipura nadahnuti vjernike da i svojim budućim djelovanjem snaže međusobni sklad, prosperitet svojih porodica i svoje države. Crna Gora će, kao zajednička kuća mnogobrojnih vjera i nacija, ostati posvećena očuvanju i poštovanju različitosti kao osobenosti koja podstiče ukupni napredak za dobro svih naših građana“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Duška Markovića upućenoj predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću.

Čestitajući praznik premijer je još jednom odao počast prethodnom predsjedniku Jevrejske zajednice Jaši Alfandariju navodeći da je on svojim djelovanjem i odnosom doprinosio našoj zajedničkoj kući – Crnoj Gori.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?