Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović u nastavku posjete Nikšiću obišao porodične firme u Viru, Ozrinićima i Banjanima: Preduzetnici, Vlada i lokalna uprava zajedno do novih razvojnih iskoraka

Objavljeno: 18.09.2018. 13:53 Autor: MPRR

MPRRMPRR 

U nastavku današnje cjelodnevne posjete Nikšiću, potpredsjendik Vlade i ministar poljoprivrede mr Milutin Simović obišao je i pogon za preradu i sušenje voća “Montenomaks” na Viru, pogon za preradu drenjina “Top constructions company” u Ozrinićima i klanicu i pogon za preradu mesa “Miniko” na Velimlju, i tom prilikom potvrdio optimizam zasnovan na kvalitetu realizovanih investicija, novoj paleti domaćih proizvoda i iskazanim novim razvojnim ambicijama.

“Takav pristup preduzetnika, uz dalji nastavak izdašne Vladine podrške i raspoloživih EU fondova, najbolja su garancija daljeg razvoja”, ocijenio je Simović koji je u prvom dijelu dana obišao još pet preduzeća i kompanija koje su uspješno realizovale investicije podržane sa bespovratnim sredstvima kroz IPARD program – Mesnu industriju Goranović, preduzeće za preradu mesa INMES MARK, mljekare “Srna” i “Nika”, i Siraru Miljanić gdje je održao konferenciju za novinare.

Simović je na kraju posjete istakao da su porodični prerađivački pogoni u Viru, Ozrinićima i Banjanima dobar  primjer razvoja preduzetničkih inicijativa na bazi valorizacije prirodnih potencijala, a koje doprinose zapošljavanju lokalnog stanovništva i predstavljaju zamajac razvoja lokalnih ekonomija i unapređenja kvaliteta života stanovnika ovih područja.

Osim na preduzetničkom duhu on je čestitao preduzetnicima na vitalnosti koju pokazuju u tržišnoj utakmici sa oštrom konkurencijom na crnogorskom malom otvorenom tržištu. Njihovi proizvodi su dio naše sve šire, sve sadržajnije, sve prepoznatljivije, sve konkurentnije palete domaćih proizvoda, koji s pravom izazivaju sve veću pažnju potrošača – i domaćih i sve brojnijih turista, koji u ovim proizvodima vrednuju kvalitet, svježinu i geografsku odrednicu porijekla“, kazao je Simović.

Poštujući, čuvajući i unapređujući otvorenost našeg tržišta moramo čuvati, sačuvati i unaprijediti naše proizvođače, čuvajući radna mjesta, čuvajući interese hiljada farmera koji ostvaruju prihode u saradnji sa njima“, kazao je Simović.

MPRRMPRR 

MPRRMPRR 

MPRRMPRR 


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?