Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio u nastupnu posjetu ambasadora Neđešija: Zahvalnost Mađarskoj na podršci ostvarivanju prioriteta integracije CG u EU

Objavljeno: 19.09.2018. 19:29 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u nastupnu posjetu ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija (Négyesi József).

Poželjevši dobrodošlicu ambasadoru predsjednik Vlade je izrazio očekivanje da će njegovu misiju obilježiti dalji razvoj kvalitetnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Mađarske utemeljenih za vrijeme mandata prethodnog ambasadora Kristijana Poše.

Premijer se zahvalio Mađarskoj na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u procesu naših evropskih i evroatlantskih integracija naglasivši da uspješan nastavak procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju naš prioritet kojem ćemo u narednom periodu još intenzivnije biti posvećeni.

Predsjednik Vlade Crne Gore i ambasador Mađarske konstatovali su da obje države vide mogućnost produbljenja ekonomske saradnje i to prije svega u oblastima turizma, energetike i poljoprivrede, naročito proizvodnje hrane. U tom smislu premijer Marković je prihvatio predlog za početak rada na formulisanju okvirnog međudržavnog sporazuma Crne Gore i Mađarske o saradnji.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?