Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović otvorio u Budvi sajmove građevinarstva, vode i energetike

Objavljeno: 19.09.2018. 19:10 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
                   
     
    
      
          
                                    
Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem mr Milutin Simović otvorio je danas na Jadranskom sajmu u Budvi jubilarni 40. Sajam građevinarstva, 13. Sajam Vode-vodovodno-sanitarne tehnologije i 6. Sajam energetike. Zemlja partner sajma je Narodna Republika Kina.

Potpredsjednik Simović je zahvalio ministru zaštite životne sredine Narodne Republike Kine Li Ganđijeu na posjeti Crnoj Gori, i na podršci koju je Vlada Narodne Republike Kine pružila kako bi se Kina na ovom Sajmu prezentovala kao Zemlja partner i kao zemlja sa kojom Crna Gora ima tradicionalne prijateljske odnose.ž

Učešće izlagača iz 18 zemalja predstavlja potvrdu atraktivnosti crnogorskog građevinskog sektora, ukupne privrede i investicionih potencijala Crne Gore, kazao je potpredsjednik Simović.

„Kontinuirani trendovi rasta aktivnosti u građevinarstvu jasno pokazuju postojanje sve većeg interesovanja domaćih i stranih investitora za tržište Crne Gore i potvrđuju da Vladini napori za unapređenje poslovnog ambijenta donose konkretne rezultate u pravcu održanja dinamičnog ekonomskog rasta, otvaranja novih radnih mjesta i unapređenja kvaliteta života građana“, naglasio je potpredsjednik Simović.

Potpredsjednik Vlade je istakao posebno zadovoljstvo zbog činjenice da je nosilac prezentacije Narodne Republike Kine na ovogodišnjem Sajmu, kineska kompanija CRBC, naš partner i glavni izvođač radova na projektu izgradnje prve dionice autoputa Bar – Boljare. Projekat gradnje autoputa značajno je doprinio rastu crnogorske ekonomije, koji je u prošloj godini bio jedan od najvećih u Evropi. Svakako, najznačajniji pozitivni ekonomski efekti izgradnje autoputa očekuju se njegovim završetkom i povezivanjem sa ključnim evropskim saobraćajnim koridorima, tržištima i emitivnim turističkim zonama.

„Efikasnijim i savremenijim putnim povezivanjem učinićemo Crnu Goru saobraćajnim, logističkim i trgovinskim habom u Jugoistočnoj Evropi, i značajno unaprijediti saobraćajnu bezbjednost i sigurnost, smanjiti broj saobraćajnih nezgoda i uvećati udobnost putovanja. Autoput će doprinijeti da naša ekonomija još snažnije krene pravcem našeg integracionog puta – u Evropu!“, naglasio je potpredsjednik Simović.
      
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
       
Potvrda da je Vlada Crne Gore na dobrom putu, istakao je potpredsjednik Simović, su i izvještaji relevantnih međunarodnih institucija i organizacija, prije svih Međunarodnog monetarnog fonda, koji je u ovoj godini, godini intenzivnih radova na prvoj dionici i planiranja gradnje narednih, konstatovao da crnogorska ekonomija ima dobar učinak, da se finansijski sektor unapređuje, da napori Vlade Crne Gore u procesu fiskalnog prilagođavanja donose rezultate, da su stabilizovani makroekonomski izgledi.

Potpredsjednik Simović je kazao da Crna Gora i organizacijom ovakvih međunarodnih manifestacija, potvrđuje da je njena ekonomija i privreda otvorena za globano tržište, da se podstiče konkurentska borba i tržišna utakmica, koja stvara kvalitet i doprinosi razvoju.

„Nijesmo zagovornici protekcionizma i zatvaranja, već otvorenosti i partnerstva, što najbolje potvrđuju investitori iz 113 zemalja koji posluju u Crnoj Gori“, kazao je potpredsjednik Simović i svim učesnicima Sajma poželio puno uspjeha.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?