Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio u nastupnu posjetu ambasadora Vebera: uz partnerstvo i podršku Njemačke, pored članstva u NATO-u, bićemo i u EU

Objavljeno: 21.09.2018. 21:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

               
         
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u nastupnu posjetu ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori dr Roberta Hajnriha Vebera (Heinrich Weber).

Čestitajući ambasadoru Veberu na novoj dužnosti premijer mu je poželio dobrodošlicu u Crni Goru i u ime Vlade u svoje ime ponovio zahvalnost SR Njemačkoj na podršci našoj zemlji u procesu evropskih integracija i tokom integracije u NATO.

„Za vrijeme Vašeg prethodnika, ambasadora [Hansa Gintera] Materna, Crna Gora je ušla u NATO. Vjerujem da će u Vašem mandatu Crna Gora postati punopravna članica Evropske unije“ – rekao je premijer Marković ponovivši da je, nakon ulaska u NATO, državni vanjskopolitički prioritet integracija u EU.

Sagovornici su istakli da je stav obje države da cio region Zapadnog Balkana ima evropsku perspektivu i da u tom kontekstu jedini realan i prihvatljiv model integracije jeste princip regate odnosno vrednovanja svake države prema sopstvenim rezultatima.

Predsjednik Vlade je u tom kontekstu ocijenio da podrška SR Njemačke dogovorena prošlog mjeseca u Berlinu sa saveznom kancelarkom Angelom Merkel kroz konkretnu ekspertsku podršku Crnoj Gori i to u oblasti vladavine prava predstavlja dragocjenu pomoć u jednoj od oblasti u kojoj naša država za cilj i uzor ima njemačke standarde.

Premijer Marković i ambasador Veber saglasili su se da su prošlomjesečna zvanična posjeta predsjednika Vlade Crne Gore SR Njemačkoj i njegovi sadržajni zvanični razgovori sa saveznom kancelarkom bili veoma uspješni, da su pokazali da dvije države dijele stavove u ključnim pitanima od važnosti za Evropu i region Zapadnog Balkana te da to predstavlja čvrstu osnovu za dalje unapređenje ekonomske saradnje Crne Gore i SR Njemačke.

Na sastanku je bilo riječi i o temama u vezi sa stabilnošću regiona Zapadnog Balkana i Evrope u cjelini.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?