Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Pažin pozvao opštine širom Crne Gore da poput Glavnog grada daju podršku rješavanju stambenih pitanja sudija i drugih zaposlenih u sudovima

Objavljeno: 21.09.2018. 21:55 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  

Foto: Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin položio kamen temeljac za izgradnju stanova za sudije i sudske službenike u Podgorici (26.7 MB)

Zadovoljstvo mi je što smo danas u prilici da ozvaničimo početak radova na dvije zgrade u kojima ćemo riješiti stambene potrebe 130 sudija i državnih službenika i namještenika zaposlenih u sudovima, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin prilikom postavljanja kamena temeljca za izgradnju dvije stambene zgrade u Podgorici za sudije i druge zaposlene u sudovima.

„Rješavajući ovo vitalno, ekzistencijalno pitanje ovih ljudi afirmiše se i dignitet profesija kojima pripadaju,“ rekao je potpredsjednik.

Naglasio je da ga posebno raduje da se ovim projektom, nakon dugo vremena, rješavaju i stambene potrebe zaposlenih službenika i namještenika u sudovima, dodajući da ukupan uspjeh u radu sudova u značajnoj mjeri determinira i kvalitetan i profesionalan rad ovih službenika.

Izrazio je zahvalnost Glavnom gradu, koji je iskazao razumijevanje za ove potrebe i ustupio zemljište za ovaj značajan projekat i investiciju vrijednu 7.1 milion eura.

„Želim da ohrabrim i druge opštine širom Crne Gore da na ovakav način pristupe rješavanju stambenih potreba službenika i namještenika, a naravno i sudija. Velika su očekivanja od sudova. Sudovi trebaju da daju zamajac ukupnim reformama društva. Sudovi su ti koji nas vode u bezbjednije i pravednije društvo i posve je prirodno i njihov rad na adekvatan način bude vrednovan od istog toga društva,“ zaključio je Potpredsjednik.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?