Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Potpredsjednik Pažin: Crna Gora računa na podršku Rumunije, uskoro spremna za zatvaranje osam poglavlja

Potpredsjednik Pažin: Crna Gora računa na podršku Rumunije, uskoro spremna za zatvaranje osam poglavlja
Datum objave 24.09.2018 10:49 | Autor Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  
Crna Gora visoko cijeni dugogodišnje prijateljstvo Rumunije i računa na njenu podršku tokom predstojećeg rumunskog predsjedavanja Evropskom unijom od januara naredne godine, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin na sastanku sa rumunskim ministrom pravde Tudorelom Toaderom koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Potpredsjednik Pažin je naglasio da su prioriteti Crne Gore da otvori pregovore u preostala dva poglavlja, iz oblasti konkurencije i zaštite životne sredine, kao i da intenzivira aktivnosti u pravcu zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

„Cijenimo da smo trenutno spremni da zatvorimo dva poglavlja i da ćemo ubrzo sprovesti sve unutrašnje procedure i biti spremni za zatvaranje još šest pregovaračkih poglavlja,“ saopštio je Potpredsjednik.

Naglasio je, međutim, da se „ne živi od otvaranja i zatvaranja pregovaračkih poglavlja“ i da je prava svrha procesa evropskih integracija izgradnja institucija koje obezbjeđuju jednaka prava i mogućnosti za sve građane i pouzdan pravni sistem za poslovnu zajednicu.

U tom kontekstu, potpredsjednik Pažin je izrazio zahvalnost na ekspertskoj podršci Rumunije u više oblasti, koja je doprinijela jačanju crnogorskog pravnog okvira.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE