Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Darmanović za VOA: CG i SAD gaje odnose stabilnog partnerstva

Objavljeno: 26.09.2018. 06:19 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Odnosi Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država su odnosi stabilnog partnerstva – ocijenio je ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović u izjavi datoj u Njujorku gdje se nalazi na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

„To su odnosi stabilnog partnerstva, stabilne saradnje unutar NATO-a, bilateralni odnosi velikog razumijevanja i sličnih pogleda na svjetske probleme bez obzira što se radi o dvije zemlje nejednake veličine i značaja. Ti odnosi su jednako dobri kao što su uvijeik i bili, a mi smo sasvim ubijeđeni da je član 5 Ugovora o NATO-u jednako čvrst kao što je bio i ranije“ – rekao je ministar Darmanović u intrervjuu Glasu Amerike upitan da ocijeni trenutne odnose Crne Gore i SAD.

Na pitanje o pregovorima Srbije i Kosova ministar Darmanović je rekao da je Crna Gora oduvijek snažno podržavala dijalog Srbije i Kosova, ali da je naš stav da je, u vezi sa najavama promjene granica, naš stav da je bezbjednost i stabilnost regiona primarna.

„Šta može donijeti rješenje zasnovano na razmjeni teritorija – to je na Balkanu uvijek osjetljiv posao. To mora biti sa garancijama da će Balkan ostati stabilan. Ohrabrujemo da riše odnose, ali da svi zajedno vodimo računa o nešto široj arhitekturi Zapadnob Balkana da ona ne bi bila poremećena“ – rekao je ministar Darmanović odgovarajući na pitanje o stavu naše zemlje o pregovorima Srbije i Kosova.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?