Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković učestvovao u radu Blumbergovog globalnog biznis foruma

Objavljeno: 27.09.2018. 05:13 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković učestvovao je danas u Njujorku u radu Blumbergovog globalnog biznis foruma – događaja koji okuplja značajne i uticajne svjetske ličnosti iz svijeta politike i biznisa.

Skup je otvorio američki biznismen, političar i filantrop Majkl Blumberg, koji važi za jedanaestu osobu u svijetu po bogatstvu.

Na skupu na kojem su govorili, među ostalima, sadašnji i raniji politički lideri SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Kanade, Italije, Norveške, Španije, Južne Afrike, Meksika, Švajcarske, Evropske unije i dr. kao i predstavnici više međunarodnih organizacija i multinacionalnih kompanija, bilo je riječio o aktuelnim izazovima u oblastima svjetske ekonomije i politike.

Fokus ovogodišnjeg Foruma su brze promjene u svim oblastima koje se dešavaju sa rastom svjetske populacije, nejednakostima u bogatstvu i izazovima klimatskih promjena. Teme razgovora bile su mogućnosti pronalska rješenja u cilju zajedničkog prosperiteta i osiguravanja održivog ekonomskog razvoja. S tim u vezi, ostvarivanje partnerstva između vlada i biznis zajednice prepoznato je kao faktor od ključnog značaja za ostvarivanje zajedničkih ciljeva koji će utvrditi sljedeću fazu globalne ekonomije.

Politički kao i biznis lideri potvrdili su na Forumu svoju posvećenost Pariskom sporazumu o klimatskim promjenama i podstakli privatno-javna partnerstva koja bi trebalo da doprinesu ostvarenju tog cilja.

Forum je bio prilika za brojne neformalne razgovore predsjednika Markovića sa učesnisima skupa – uticajnim ličnostima iz svjetske politike i biznisa.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?