Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjedniku Vlade Dušku Markoviću dodijeljena "Zlatna medalja" za doprinos nezavisnosti Crne Gore

Objavljeno: 28.09.2018. 15:44 Autor: MKU

Predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću dodijeljena je "Zlatna medalja" u zahvalnost na doprinosu obnovi crnogorske nezavisnosti i snaženju i promociji identiteta i kulture Crne Gore i statua "Il volto della poesia". U odsustvu Predsjednika Markovića prof. dr Jon Deakonesku, Predsjednik Evropskog fonda i Internacionalne akademije "Mihai Eminescu", predao je priznanje ministru kulture Aleksandru Bogdanoviću.

Ministar Bogdanović je ovom prilikom u Ministarstvu kulture razgovarao sa organizatorima i učesnicima Svjetskog festivala poezije “Eminesku – Njegoš” čije je prvo izdanje otvoreno sinoć u Podgorici. Sastanku su prisustvovali savjetnik predsjednika Vlade Salko Luboder i akademik Sreten Perović.

Savjetnik predsjednika Vlade Luboder je prenio pozdrave Predsjednika Vlade i zahvalio ovogodišnjim učesnicima koji su „svojom umjetnošću i poezijom oplemenili duhovni prostor Crne Gore.”

Ministar Bogdanović je istakao da je bila velika čast i zadovoljstvo govoriti i učestvovati u otvaranju prvog izdanja ovog važnog festivala. “Uvjereni smo da će prvo izdanje svojim kvalitetom opravdati očekivanja i da će Festival posvećen dvojici najznačajnijih pjesnika naših zemalja dati doprinos promociji poezije, i njenom približavanju čitaocima i široj publici” istakao je ministar Bogdanović.

Prof. dr Deakonesku je zahvalio na podršci koju su institucije Crne Gore ukazale Festivalu poezije „Eminesku – Njegoš“ i istakao uvjerenje da ovaj Festival neće biti samo incident, već tradicionalni događaj koji će okupljati ljubitelje pisane riječi iz cijelog svijeta.


Pokrenite
Foto galerija

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?