Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović otvaranje Podgoričkih dana meda ustupio mladom pčelaru: U daljim razvojnim iskoracima Vlada gradi puni odnos pažnje i povjerenja prema mladima

Objavljeno: 28.09.2018. 20:11 Autor: MPRR
MPRRSlužba za odnose s javnošću

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović obraćajući se na otvaranju manifestacije „Podgorički dani meda”, čestitao je pčelarima na rezultatima koje su ostvarili u prethodnoj godini, sa željom da zajedno nastave partnerski da rade na daljem razvoju crnogorskog pčelarstva.

“Danas sam, sa kolegama iz Ministarstva, sa vama, kao i u ukupnom prethodnom periodu, u kome pažljivo i odgovorno razvijamo suštinsko partnerstvo između Vlade i vrijednih domaćina, partnerstvo sa prozvođačima, sa civilnim sektorom, sa stručnom i naučnom zajednicom, partnerstvo sa medijima. Sva ova partnerstva su rezultat našeg opredjeljenja i ona su garancija napretka našeg sektora poljoprivrede i našeg ukupnog ekonomskog razvoja i razvoja društva”, poručio je Simović.

“Zbog toga danas želim da vrijeme koje je na ovoj manifestaciji opredijeljeno za moju riječ ustupim mladom čovjeku, mladom proizvođaču, mladom farmeru, mladom pčelaru Milošu Fatiću, kao poruku da u svim ovim procesima, iskoracima dajemo puni odnos pažnje i povjerenja prema mladim ljudima”, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede.  

Mladi pčelar Miloš Fatić iz Podgorice zahvalio se potpredsjedniku Vlade za priliku da se obrati na manifestaciji, ističući da mu je posebna čast i obaveza da se obrati u ime svih proizvođača, svih pčelara, posebno mladih.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Mladi pčelar: Živim ponosno od svog rada

Posebno je iskazao zahvalnost u ime 124 mlada pčelara koja su ove godine podržana u svojim nastojanjima da započnu svoje bavljenje pčelarstvom.

“Kao jedan od korisnika podrške kroz program pokretanja poslovanja mladih poljoprivrednika, želim da iskažem zahvalnost i za podršku koju je dobilo 100 mladih farmera kroz taj program”, kazao je Fatić, navodeći da je lično on bespovratnu podršku u iznosu od 10.000 eura iskoristio za nabavku pčelinjih društava, košnica i opreme.

“Na ovaj način želim da pošaljem poruku i svim mladim ljudima koji svoju šansu vide u poljoprivredi, da iskoriste programe podrške mladim poljoprivrednicima koje je kreiralo i sprovodi ministarstvo. Ovi programi pored finansijske podrške podrazumijevaju i stručnu, savjetodavnu i mentorsku podršku koje su meni bile dragocjene u ostvarenju mojih planova. Želim da mladim ljudima prenesem i vrijedno iskustvo i savjete koje sam dobio i naučio od svojih starijih kolega pčelara, a svi su mi davali slične savjete: „Moraš imati želju, uložiti vrijedan i posvećen rad, moraš se naoružati strpljenjem i uspjeh neće izostati!“. Sve što mogu da kažem je da uspjeh nije izostao. Uloženi rad, nadanja, strpljenje su urodili plodom. Živim ponosno od svoga rada”, poručio je Fatić.

MPRRMPRR

Fatić je priznao i da je kao pčelar ove godine imao imao sreće, jer je ova godina u velikom dijelu Crne Gore bila jedna od naboljih u proteklim decenijama.

“Moj trud je ove godine nagrađen sa dobrim prinosom. Sreća ili je, ipak, bilo po onoj narodnoj: Pregaocu Bog daje mahove!”, kazao je Fatić.

Ovaj mladi čovjek kazao je da poljoprivredu doživljava, ne samo kao način da ponosno živi od svoga rada, nego i kao priliku za unosan biznis. “Siguran sam da ću uz posvećeni rad i programe podrške ministarstva uspjeti da ostvarim svoje razvojne planove ugledajući se i učeći od svojih iskusnih kolega i koristeći kapacitete naše Kuće meda, koja ima značaj za sve naše pčelare”, kazao je Fatić.

Tradicionalnu pčelarsku manifestaciju, koja se ove godine održava 24. put, organizuje Udruženje pčelara Podgorice, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Glavnog grada Podgorice. Prisutnima na otvaranju obratili su se i predsjednik Udruženja pčelara Podgorice Mirko Šćepanović, kao i predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore Radule Miljanić, kao i predstavnik Glavnog grada Vladimir Pavićević. 

Podgorički dani meda, okupili su više od 50 pčelara koji su izložili med i pčelinje proizvode, a koje će posjetioci moći da probaju i kupe tokom narednih tri dana.

FOTO: Potpredsjednik Vlade i ministar Milutin Simović na otvaranju manifestacije „Podgorički dani meda“

  


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?