Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković sa čelnicima Svjetske organizacije: CG počiva na principima na kojima su zasnovane UN, zato na nas možete računati

Objavljeno: 29.09.2018. 18:51 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se na kraju 73. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sa najvišim zvaničnicima Svjetske organizacije – generalnim sekretarom Antoniom Guterešom i predsjednicom Generalne skupštine Marijom Fernandom Espinozom Garsez.

Ponovivši snažnu posvećenost naše zemlje poštovanju temeljnih principa i snaženju uloge Ujedinjenih nacija kao jedine paltforme na kojoj je moguće odbraniti zajedničke vrijednosti za koje se zalažemo predsjednik Marković je istakao da je Crna Gora utemeljena upravo na principima na kojima počivaju Ujedinjene nacije.

„Mi smo država multivjerskog i multinacionalnog sklada. Crna Gora je mala zemlja, ali država sa vizijom. U Crnoj Gori imate iskrenog partnera za reforme koje ste započeli. Na nas, stoga, možete računati“ – rekao je premijer na sastancima sa najvišim zvaničnicima UN.

Najviši zvaničnici Ujedinjenih nacija su se zahvalili predsjediku Markoviću na podršci reformama UN, a posebno, kako su naglasili, na konstruktivnoj i stabilizirajućoj ulozi Crne Gore u regionu Zapadnog Balkana.

Predsjednik Marković je ocijenio na sastancima da je saradnja naše zemlje i cijelog sistema UN u proteklom razdoblju, a pogotovo od obnove crnogorske nezavisnosti, bila dragocjena za Crnu Goru, pogotovo za procese snaženja naših institucija i kapaciteta.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Sastancima su prisustvovali ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović i šefica Stalne misije Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama prof. dr Milica Pejanović Đurišić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?