Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade o rezultatima CG ekonomije: Ispunjavamo najavljeno – visoke stope rasta znače nova radna mjesta i bolji standard građana

Objavljeno: 29.09.2018. 21:50 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Premijer Duško Marković ocijenio je da juče objavljeni zvanični rezultati prema kojima je crnogorska ekonomija u II kvartalu 2018. rasla stopom od 4,9 odsto, što je najviše i regionu i među najvišim stopama rasta u Evropi, potvrđuje kredibilnost i odlučnost njegove Vlade da se posveti rastu ekonomije, otvaranju radnih mjesta i boljem standardu građana.

„Ta dobra vijest me ovdje obradovala. Rast naše ekonomije u 4,9 u II kvartalu je među najvećim stopama rasta u Evropi. Mislim da samo Irska, Malta, Poljska i Moldavija u ovom trenutku imaju veće stope rasta. Ova stopa rasta je najveća u Regionu. Ona potvrđuje kredibilnost naše politike, odlučnost ove Vlade i moje napore da se posvetimo ekonomiji, njenom rastu, otvaranju radnih mjesta i boljem standard. Stopa rasta od 4.9 odsto i njena struktura govori da imako pozitivna kretanja u ukupnoj ekonomiju, u svim sektorima“ – rekao je premijer u Njujorku odgovarajući na pitanje Televizije Crne Gore na kraju zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Predsjednik Vlade je rekao da rezultati pokazuju rast u više oblasti – poljoprivrede stopom od 8,8 odsto, industrijske proizvodnje stopom iznad 25 odsto, građevinarstva preko 35 odsto, trgovine stopom od 4,4 odsto i turima stopom od 13,6 odsto.

„Ono što me posebno obradovalo je da smo imali u ovom periodu veći izvoz nego uvoz i to u zanačajnom pocentu. Dakle, ispunjavamo ono što smo rekli građanima: da će naša ekonomija da raste po ubrzanim stopama, da će te stope rasta biti održive, da one nesporno dovode do novih radnih mjesta, a, sasvim sam siguran, u dogledno vrijeme, i do boljeg standarda naših građana“ – rekao je premijer u Njujorku.
 
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?