Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio ministra unutrašnjih poslova i direktora UP: Dobri rezultati potvrđeni i visokim stepenom povjerenja građana u policiju

Objavljeno: 01.10.2018. 22:27 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu



Predsjednik Vlade Duško Marković primio je povodom Dana unutrašnjih poslova ministra Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

Čestitajući sjutrašnji praznik svim pripadnicima policije i Ministarstva, predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo podatkom da je u prvih devet mjeseci ove godine rasvijetljeno 72 odsto počinjenih krivičnih djela i istakao da su odlični rezultati Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije potvrđeni i kontinuiranim visokom stepenom povjerenja kako javnosti tako i građana u policiju i njen rad.

„Ovo je potvrda da postoje jasno definisani prioriteti i da je policija posvećena svom poslu. I to daje rezultate“ – konstatovao je premijer Marković. Dobijam informacije da je saradnja i razmjena podataka sa Interpolom, Europolom i partnetrskim službama na visokom nivou, a Crna Gora je u tom kontekstu primjer u regionu i šire. Predsjednik Vlade je dodao da je očigledno da su nedavnim kadrovskim promjenama u policiji obezbijeđeni bolja mobilnost i efikasnost, uz saradnju sa Tužilaštvom i drugim državnim organima, što je dalo vidljive rezultate naročito u pogledu borbe protiv organizovanog kriminala.

Premijer je ocijenio da i u predstojećem razdoblju ključni prioritet sistema bezbjednosti treba da bude obračun sa organizovanim kriminalnim grupama. Na sastanku je konstatovano da izazov predstavlja i oblast trgovine ljudima. Vlada poziva Tužilaštvo da snažnije doprinosi aktivnostima na krivičnom progonu i procesuiranju aktera tih kriminalnih pojava, sa posebnim akcentom na organizatore ugovaranja brakova i prosjačenja. Marković je takođe saopštio da su bezbjednost i sigurnost osnovni zadatak policije, te da će se pristupiti i određenim organizacionim promjenama i unapređenjima koja treba da obezbijede efikasniju borbu protiv svih oblika kriminala.

Naglašeno je da je Vlada odlučna da na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova obezbijedi najviši nivo materijalno-tehničkih sredstava za kvalitetan i efikasan rad svih segmenata sistema bezbjednosti, uključujući i poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih kroz rješavanje stambenih pitanja policijskih službenika i njihovih porodica.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?