Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković razgovarao sa predsjednicom Skupštine Bugarske: EU ima priliku da na primjeru CG pokaže da je politika proširenja živa

Objavljeno: 08.10.2018. 19:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predsjednicu Narodne Skupštine Republike Bugarske Cvetu Karajančevu, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

U razgovoru je obostrano ocijenjeno da su bilateralni odnosi dviju prijateljskih država kvalitetni i sadržajni što potvrđuje činjenica da je u poslednje dvije godine upriličeno devet uzajamnih posjeta na najvišem nivou. Predsjednici Marković i Karajančeva ocijenili su da je u tom kontekstu potrebno uložiti napore na jačanju ekonomske saradnje i to posebno u oblastima turizma, poljoprivrede i energetike. 

Govoreći o evropskim integracijama predsjednik Marković se zahvalio na kontinuiranoj podršci Bugarske našoj zemlji ali i cijelom regionu. Premijer je ocijenio da Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana održan u Sofiji za vrijeme bugarskog predsjedanja predstavlja istorijski događaj.

„Evropska unija i sada ima priliku da na primjeru Crne Gore pokaže da je politika proširenja živa“ – rekao je premijer Duško Marković.

Predsjednica bugarskog parlamenta je naglasila nastavak podrške Crnoj Gori u procesu naše evropske integracije posebno naglasivši da se Bugarska zalaže za princip regate i individualno vrednivanje rezultata.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?