Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović u nastavku posjete korisnicima IPARD - u Prijestonici: Podrška rezultirala unapređenjem proizvodnje, otvaranjem novih radnih mjesta i rastom izvoza

Objavljeno: 13.10.2018. 18:06 Autor: mprr

MPRRMPRR

U nastavku posjete preduzetnicima sa područja Cetinja koji su uspješno realizovali investicije podržane kroz IPARD, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, obišao je danas i pogone za preradu mesa, GORNIČ, ZRNOŽIT i MIJANJA, kao i mljekaru MILMARC.  

Sumirajući utiske nakon obilaska svih 12 preduzetnika koji su u protekloj godini investirali ukupno 1,55 miliona eura u unapređenje prerađivačkih kapaciteta u oblasti vinarstva, mesne i mlječne industrije, uz bespovratnu podršku u iznosu od oko 650 hiljada eura obezbijeđenih iz EU fondova i nacionalnog budžeta, potpredsjednik je izrazio ohrabrenje postignutim zajedničkim rezultatima i perspektivom daljeg razvoja privrede u Prijestonici.

MPRRMPRR

„Ohrabren sam rezultatima programa podrške investicijama u prerađivačke kapacitete na Cetinju. Utisak saopštavam nakon neposrednog uvida u svih 12 realizovanih projekata i otvorenih i partnerskih razgovora sa vrijednim preduzetnicima. Izgrađeni su novi i osavremenjeni postojeći kapaciteti, nabavljena nova oprema, osvojeni zahtjevni standardi, otvorena nova radna mjesta, uvećan obim proizvodnje, povećan izvoz i osvojena nova tržista“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Ohrabrujući su i, kako je kazao, ambiciozni planovi daljeg razvoja, koji će, takođe, biti podržani značajnim bespovratnim sredstvima Vlade i izdašnih evropskih fondova.

MPRRNa ekonomskoj mapi Cetinja izrastaju održivi i konkuretni privredni subjekti

„Posebno zadovoljstvo je što se sve ovo dešava na Cetinju i što na njegovoj ekonomskoj mapi izrastaju održivi i konkurentni privredni subjekti“, ocijenio je Simović.

Ovakvi rezultati su, prema riječima Simovića, primjer i ohrabrenje za sve preduzetnike u sektoru poljoprivrede, i postojeće i sve one koji planiraju da se bave poljoprivredom - kao unosnim biznisom“, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan posebno je izrazio zadovoljstvom informacijom da će u ovim pogonima biti povećana proizvodnja i otvoreno oko 50 novih radnih mjesta. “To je najznačajnije u ovom momentu za razvoj Cetinja.




PR Služba Ministarstva poljoprivrede  ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?