Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana druga sjednica Počasnog odbora 75. Skupštine Evropske studentske unije: CG spremna za najveći skup studenata

Objavljeno: 23.10.2018. 22:25 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Počasni odbor 75. Skupštine Evropske studentske unije, koja se održava krajem idućeg mjeseca u Crnoj Gori, konstatovao je na drugoj sjednici da su uspješno realizovane sve preuzete obaveze i sprovedene predviđene pripreme za kvalitetni organizaciju najvećeg skupa studenata u Crnoj Gori.

Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Počasnog odbora, premijer Duško Marković, predstavljen je program rada Skupštine uključujući i brojne aktivnosti čiji je cilj promocija Crne Gore u među predstavnicima najznačajnije studentske organizacije u Evropi, koja okuplja više od 20 miliona studenata.

Zaključeno je da su i aktivnosti Studentskog parlamenta na organizaciji ovog značajnog skupa uz punu podršku Univerziteta Crne Gore i Vlade potvrdile domaći i međunarodni kredibilitet naše vodeće studentske organizacije.
Na sjednici je bilo riječi i o Vladinim politikama čiji je cilj dalje unapređenje perspektive akademskih građana i mladih uopšte uključujući i politiku zapošljavanja uz konstataciju da je održavanje 75. Skupštine ESU jedna od mnogobrojnih studentskih aktivnosti koje podržava Vlada Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali članovi Počasnog odbora: predsjednik Studentskog parlamenta UCG Danilo Jelovac, predsjednica Organizacionog odbora 75. Skupštine Evropske studentske unije Sara Arianna Serhatlić, direktor Karijernog centra UCG Ivica Todorović, izvršni direktor Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra UCG Miloš Pavićević, predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica, rektor UCG prof. dr Danilo Nikolić i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?