Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Duško Marković na Premijerskom satu: Svaki kilometar puta, svaki metar nove žičare i staze, i druge infrastrukture – jeste sigurna prilika za bolji život i viši standard

Objavljeno: 24.10.2018. 20:52 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
    
     
             
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je odgovarajući na pitanje poslanika Ervina Ibrahimovića koje se odnosilo na zadovoljstvo dinamikom realizacije planiranih projekata Kapitalnog budžeta za 2018. godinu, koji se odnosi na sjeverne opštine Crne Gore, sa posebnim osvrtom na opštinu Rožaje, naglasio da su 41. mandat Vlade obilježile intenzivne aktivnosti na planu realizacije važnih infrastukturnih projekata na Sjeveru, predvođenih izgradnjom auto-puta, kao najmarkantnijeg građevinskog poduhvata u istoriji Crne Gore.

“„Nema razvijene Crne Gore bez razvijenog Sjevera“ – postala je maksima naših svakodnevnih nastojanja da kroz obezbjeđivanje uslova za ravnomjerniji regionalni razvoj unaprijedimo kvalitet života u svim djelovima naše zemlje. Ali isto tako, moramo biti svjesni da nema razvijenog Sjevera bez dobre putne i turističke infrastrukture, koja će probuditi cijeli region u kome leži više od polovine prirodnog bogatstva naše zemlje.” – istakao je Predsjednik Vlade.

Premijer Marković je podsjetio da je iz Kapitalnog budžeta za 2018. godinu skoro polovina sredstava, tačnije 41,83%, odnosno nominalno skoro 20 miliona eura planirano za realizaciju 35 projekata na sjeveru.

“Među navedenim projektima su ski centri na Bjelasici sa kolašinske, bjelopoljske i mojkovačke strane, Ski centar na Durmitoru, Ski centar na Hajli u Rožajama, i valorizacija Đalovića pećine u Bijelom Polju. Imajući u vidu Vaše konkretno interesovanje za projekte u opštini Rožaje, dozvolite da saopštim da je vrijednost investicije Ski centra na Hajli 16 miliona eura, sa planom da se završi do kraja 2022. godine.” – rekao je Predsjednik Vlade.

Predsjednik Vlade Duško Marković je izrazio uvjerenje da će svi projekti planirani Kapitalnim budžetom za 2018. godinu omogućiti produžavanje turističke sezone u Sjevernom regionu, doprinijeti povećanju broja i kvaliteta smještajnih kapaciteta, povezivanju turističkog sa ostalim privrednim sektorima i u konačnom, ali i što je najvažnije – otvaranju novih radnih mjesta.

“Svaki euro potrošen u razvojne projekte, svaki kilometar puta, svaki metar nove žičare i staze, energetske ili komunalne infrastrukture – jeste sigurna prilika za bolji život i veći standard, ali i izvjesna mogućnost za nova radna mjesta za sve one koji žele da rade u Crnoj Gori.” – naglasio je Duško Marković.


Transkript odgovora predsjednika Vlade Duška Markovića na pitanja šefova poslaničkih klubova u okviru Premijerskog sata (word)


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?