Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Pavle Radulović na gradilištu Autoputa: Tok Tare nije izmješten

Objavljeno: 27.10.2018. 23:07 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Ministar Pavle Radulović obšao je danas sa državnom komisijom za tehnički pregled, nadzorom i ekspertima gradilište Autoputa Bar-Boljare i tom prilikom je rekao da se radovi na objektima Most Tara 1 i Most Tara 2 izvode se u svemu prema Glavnom revidovanom projektu za koji je izdata građevinska dozvola, a da su događaji proteklih dana prirodan proces na kraju tranzicije jednog društva kada dio medija i neki drugi djelovi društva koji su jako ugodno živjeli od zapaljivih tema izmišljaju takve teme.

Ministar je rekao novinarima da se odlučio sa saradnicima da dođe na gradilište mostova Tara 1 i Tara 2 iako za to nije bilo potrebe, ali je postojala pomama i kampanja navodnog uništavanja Tare.

„Ja sam i u Skupštini juče rekao da dobijam uredno izvještaje o radovima koji se ovdje odvijaju, i shodno tim izvještajima tu se ne događa ništa što se inače generalno ne dešava na gradilištima, a onda smo imali ovu čitavu famu. Još jednom, zbog građana Crne Gore nalazimo se na mostu Tara 2. Svi radovi se odvijaju u skladu sa Revidovanim glavnim projektom, dakle nema iskakanja. Ono što jeste istina je da se izvođač oglušio o jedan dio mjera iz Elaborata o zaštiti životne sredine, na to mu je nadzor ukazao prije deset dana i dao mu primjeren rok da otkloni probleme, na to mu je inspekcija ukazala prije 3, 4 ili 5 dana. Na ovolikom objektu kakav je autoput to su prirodne stvari“ – rekao je ministar.
      

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Ministar je podsjetio na sličan slučaj od prošle godine, koji nije javnost registrovala, ali je registrovao onaj ko je trebalo da registruje pa su radovi bili obustavljeni na 154 dana. „Dakle, dešavaju se situacije, ali se ništa ne dešava mimo projekta“.

„Što se tiče 'skretanja' odnosno 'izmještanja' toka Tare – to su potpune gluposti“ – rekao je ministar Pavle Radulović novinarima nakon obilaska terena. Podsjetio je da je riječ o tranzicionoj zoni rijeke Tare, na kojoj je, shodno konvencijama, moguće izvoditi radove kao što u područjima Mojkovca i Kolašina rađene na Tari obaloutvrde i šetališta pored rijeke.
„Naslušali smo se mnogo stvari koje ja ne mogu da objasnim u ovom trenutku“ – rekao je ministar dodajući da se vjerovatno diže prađina zbog činjenice da naredne sedmice u Crnu Goru dolazi Misija UNESCO-a.

„Druga stvar je – imam osjećaj da kako Crna Gora polako izlazi iz ove tranzicione faze i sve je manje usijanih tema da se moraju izmišlati kad ih nema“ – rekao je ministar.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
    
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

   



PITANJA NOVINARA I ODGOVORI MINISTRA: https://youtu.be/VrVAokWFxv4





Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?