Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao jubilej željezničkim preduzećima: Najveća odgovornost je na menadžmentu

Objavljeno: 02.11.2018. 13:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković uputio je zaposlenima u željezničkim preduzećima čestitku povodom 2. novembra – datuma kojim se obilježava 110 godina Željeznice u Crnoj Gori.

„Period izgradnje države tokom prošlog i obnove njene nezavisnosti početkom ovog vijeka, na ispit istrajnosti stavio je naša razvojna i ekonomska stremljenja. Parlalelno sa tim procesima, bilo je neophodno, praktično od ničega, graditi sveukupnu infrastrukturu kao preduslov ukupnog društvenog napretka. Od jedne od najsiromašnijih republika bivše Jugoslavije, Crna Gora se izgradila u modernu državu i kredibilnog partnera najrazvijenijih zemalja svijeta. Takav status praćen je i realizacijom kapitalnih projekata u turizmu, energetici i saobraćaju – a upravo oni predstavljaju lokomotive ekonomskog napretka. No, da je trebalo raditi i više i bolje, u određenim aspektima, pokazuju i aktuelne prilike u željeznici, jer ona svojom mrežom i putničkim i teretnim servisima i dalje predstavlja saobraćajnu žilu kucavicu naše zemlje. Zato ovom prilikom posebnu zahvalnost za održavanje ovih vitalnih usluga i očuvanje bezbjednosti putnika, u ograničenim uslovima, moramo odati zaposlenima u željezničkim preduzećima“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Premijer je ocijenio da najveća odgovornost ostaje na menadžmentu da, uz već sada značajnu podršku Vlade, svojim predanim radom, znanjem i iskustvom, odlučno doprinese sigurnosti željezničke mreže, podizanju kvaliteta usluga i većem povjerenju putnika.

„Rukovodstvu željezničkih preduzeća želim uspjeh u realizaciji neophodnih i veoma zahtjevnih očekivanja koje društvo opravdano stavlja pred njih, a crnogorskim željezničarima čestitam ovaj značajni jubilej“ – stoji u čestitki premijera Duška Markovića.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?