Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio u nastupnu posjetu ambasadora Dmohovskog: Poljska u potpunosti podržava našu EU integraciju

Objavljeno: 02.11.2018. 16:50 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

   
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u nastupnu posjetu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Poljske u Crnoj Gori Artura Dmohovskog (Dmochowski).

Poželjevši dobrodošlicu ambasadoru predsjednik Vlade je čestitao stotu godisnjicu obnove nezavisnosti koju Poljska obilježava ove godine.

Obostrano je konstatovano da dvije prijateljske države gaje odlične političke odnose na svim nivoima te da vide prostor za jačanje i produbljivanje ekonomske saradnje na obostranu korist. Premijer Marković je izrazio zadovoljstvo prošlogodišnjim rastom broja turista iz Poljske u našoj zemlji dok je ambasador Dmohovski u tom kontekstu ukazao na očekivani dalji rast nakon što je poljska nacionalna aviokompanija LOT uvela redovnu liniju Varšava – Podgorica.

Predsjednik Vlade se zahvalio ambasadoru na podršci Poljske Crnoj Gori u procesima naših evroatlantskih i evropskih integracija. Ambasador Poljske je ocijenio da je pristupanje Crne Gore NATO-u doprinijelo stabilizaciji regiona i iskazao punu podršku svoje zemlje Crnoj Gori u nastavku procesa našeg pristupanja Evropskoj uniji, uključujući i ekspertsku i tehničku pomoć.

Poljska će, ukazao je Ambasador, nastojati da iskoristi svoje ucesce u Berlinskom procesu i planirani samit predsjednika vlada jula naredne godine u Poznanju, kako bi doprinijela daljem ekonomskom napretku država našeg regiona.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?