Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sastanak Pešić – Vidović: Prijateljski odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine doprinos evropskoj integraciji regiona

Objavljeno: 05.11.2018. 20:27 Autor: KEI
Tradicionalno dobri i prijateljski odnosi koje njeguju Crna Gora i Bosna i Hercegovina, značajan su doprinos, kako ukupnoj regionalnoj saradnji, tako i procesu evropske integracije država Zapadnog Balkana, ocijenjeno je na sastanku generalnih sekretara vlada Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji je danas održan u Podgorici.

Generalna sekretarka Vlade Crne Gore Nataša Pešić, primila je danas generalnog sekretara Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Roberta Vidovića. Sastanak je bio prilika za razmjenu znanja i iskustva u oblasti donošenja strateških dokumenata i koordinacije rada svih službi na nivou Vlade.

KEI

Generalna sekretarka Pešić je prenijela jasno opredjeljenje Vlade Crne Gore da nastavi da bude promoter dobrosusjedskih odnosa, s ciljem snaženja stabilnosti i podsticanja napretka ovog dijela Evrope.

„Kao najmlađa članica NATO-a i država regiona koja je najbliža članstvu u EU, Crna Gora je odlučna da susjedima pruži svu podršku u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i da podijeli svoje znanje i iskustvo stečeno od obnove nezavisnosti. Uvjerena sam da jačanjem saradnje možemo doprinijeti kvalitetnijim i bržim reformama naših zemalja, ali i čitavog regiona Zapadnog Balkana“, istakla je generalna sekretarka.

Generalni sekretar Vidović je zahvalio na izuzetnoj saradnji i podršci crnogorske Vlade, posebno u kontekstu procesa pristupanja EU. Istakao je da su temeljne reforme i dobri rezultati crnogorskih institucija i pregovaračkog tima veoma dragocjen input za institucije Bosne i Hercegovine u trasiranju njihovog evropskog puta.

Sagovornici su istakli značaj jačanja saradnje dvije vlade u oblastima pripreme i sprovođenja strategijskih dokumenata, naročito u kontekstu reforme javne uprave i procesa pristupanja EU. Saglasili su se da usvajanje evropskih standarda i vrijednosti koje vodi boljem kvalitetu života građana, predstavlja zajednički cilj svih država regiona, te da je u pravcu njegove realizacije važno unaprijediti dijalog i saradnju u regionu.

Fotografije u visokoj rezoluciji

GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?