Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković na kraju radne posjete Republici Finskoj: U trenutku preuzimanja predsjedavanja EU od strane Finske CG će imati internu spremnost za zatvaranje šest pregovaračkih poglavlja

Objavljeno: 06.11.2018. 21:51 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću

Premijer Duško Marković izrazio je zadovoljstvo povodom veoma uspješne radne posjete Republici Finskoj i na samom kraju saopštio da kada Finska bude preuzela predsjedavanje EU u drugoj polovini naredne godine, Crna Gora će imati internu spremnost za zatvaranje šest pregovačkih poglavlja.

„Jasno sam kazao predsjedniku Vlade da ćemo u trenutku preuzimanja predsjedavanja EU od strane Finske imati internu spremnost za zatravaranje šest pregovaračkih poglavlja“- rekao je predsjednik Vlade Duško Marković poručivši da je na tom planu dobio uvjeravanje da će Crna Gora imati podršku Finske i njeno razumijevanje u Evropskom savjetu.

Ocijenivši da je današnja radna posjeta Republici Finskoj rezultirala izuzetno uspješnim razgovorima sa predsjednikom Vlade Finske Juhom Sipilom kao i vrlo konstruktivnim razgovorima u Parlamentu Finske, Premijer je naglasio da je poseban fokus današnjih susreta bio na evropskoj agendi Crne Gore i potrebi da do kraja godine otvorimo Poglavlje 27, da u nastavku stvorimo pretpostavke za ispunjavanje privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 i dobijanje završnih mjerila za ova dva poglavlja.

Predsjednik Marković je poručio da su iz današnje radne posjete proistekle ohrabrujuće poruke za Crnu Goru i izrazio uvjerenje da će finsko predsjedavanje EU obilježiti novu fazu u pregovaračkom procesu Crne Gore, a to je upravo zatvaranje pregovaračkih poglavlja.

„Ovi razgovori imaju za cilj ne samo da približe rezultat Crne Gore, nego i sticanje većeg nivoa povjerenja u Crnu Goru i novih partnerstava za Crnu Goru na njenom putu evropske integracije“- zaključio je predsjednik Vlade Duško Marković na kraju radne posjete Republici Finskoj.


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?