Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Za stambena pitanja zaposlenih u đačkim i studentskim domovima 70. 000 eura godišnje

Objavljeno: 07.11.2018. 19:26 Autor: PR služba

Ministar prosvjete dr Damir Šehović i predsjednik Samostalnog sindikata učeničkih i studentskih domova Marko Kaluđerović potpisali su danas u Ministarstvu prosvjete Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata u Crnoj Gori, na osnovu kojeg će se u 2018, 2019. i 2020. godini iz tekućeg budžeta Ministarstva prosvjete izdvajati po 70.000 eura za stambene potrebe zaposlenih u domovima učenika i studenata. 

Potpisnici sporazuma ocijenili su da je ovo prvi put da se na sistemski način pristupa stambenom pitanju zaposlenih u đačkim i studentskim domovima. 

Ministar Šehović je naglasio da je današnje potpisivanje još jedan u nizu koraka koje je Ministarstvo prosvjete preduzelo kako bi zaposlenima u prosvjeti obezbijedilio bolje uslove života. On je izrazio uvjerenje da će izdvojena sredstva biti od značaja zaposlenima, te da će Ministarstvo nastojati da ovaj iznos uvećava u narednim godinama. 

Šehović je podsjetio na odluku Vlade da od 2017. do 2019. godine izdvoji 1.8 miliona eura za stambene potrebe zaposlenih u posvjeti, što je 450.000 eura više nego ranije. To svjedoči čvrstoj opredijeljenosti Vlade da obrazovni sistem postavi kao jedan od prioriteta, naglasio je ministar. 

Predsjednik Samostalnog sindikata učeničkih i studentskih domova Marko Kaluđerović istakao je da je ovo prvi put da se na konkretan način pristupilo pitanju stanovanja zaposlenih u đačkim i studentskim domovima. On je zahvalio Ministarstvu prosvjete na posvećenosti i razumijevanju specifičnosti rada u domovima. 

U đačkim i studentskim domovima u Crnoj Gori radi ukupno 231 zaposleni, od toga, u Podgorici 122, u Nikšiću 34, Kotoru 34, Cetinju 15, Beranama, 16 i Baru 10 zaposlenih. 

Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata oslanja se na Granski kolektivni ugovor za ustanove učeničkog i studenstkog standarda koji su Ministarstvo prosvjete i Samostalni sindikat đačkih i studentskih domova Crne Gore potpisali u 2016. godini.

PR služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?