Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Za rekonstrukciju 125 km puteva širom Crne Gore ugovoreno finansiranje od 40 miliona eura

Objavljeno: 16.11.2018. 00:35 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada je danas donijela odluke kojima će u naredne dvije godine biti rekonstruisano 125 kilometara puteva širom Crne Gore.

Ugovorom Crne Gore i Evropske investicione banke (EIB) o finansiranju projekta „Program rekonstrukcije magistralnih puteva“ obuhvaćena je rekonstrukcija puteva: M-8 Pljevlja – Mihajlovica u dužini od 10 km; M-2.1, Barski most – Dobrakovo – Bijelo Polje u dužini od 14,6 Km; M-2 Berane – Tunel Lokve – Rožaje u dužini od 30,9 Km, M-2 Lepenac – Ribarevine – Poda – Berane u dužini od 39,8 Km i M-2 Kamenovo – Petrovac – Bar u dužini od 23,3 Km.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača saopštio je nakon sjednice Vlade da su Programom rekonstrukcije magistralnih puteva iz 2015. kojim su obuhvaćene 24 dionice čijom bi realizacijom trebalo da bude rekonstruisano 216,3 km magistralnih puteva, da su radovi na dionicama koje su finansirane iz budžeta uglavnom završeni te da je ukupna dužina magistralnih puteva koji će se reknstruisati sredstvima iz ovog kredita 125 km.

„Završetkom ovog programa, koji bi počeo da se realizuje sljedeće godine, 2020. kada bude priveden kraju Crna Gora će imati 216 Km modernih savremenih puteva“ – rekao je Parača.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?