Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković primio predstavnike Qatari Diara: Najavljen početak razvojnog projekta u zaleđu Pržna

Objavljeno: 23.11.2018. 14:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predstavnike kompanije Qatari Diar, na čelu sa izvršnim direktorom Abdulom Bin Hamadom Alatijahom.

Kompanija je dio katarskog državnog investicionog fonda i sa svoje tri podružnice raspoređene na tri kontinenta trenutno vodi 60 razvojnih projekata vrijednosti preko 35 milijardi dolara u 24 zemlje širom svijeta.

Od 2010. godine vlasnici su 270.000 kvadrata zemljišta u zaleđu uvale Pržna u Krtolima kod Tivta, gdje namjeravaju da izgrade ekskluzivni turistički kompleks vrijedan 270 miliona eura. Naglasili su svoju posvećenost realizaciji ove investicije, za koju već imaju iskazano interesovanje hotelskog lanca Four Seasons, kao operatera budućeg rizorta.

Predsjednik Vlade je upoznao sagovornike sa činjenicom da se u Crnoj Gori trenutno realizuju razvojni projekti vrijednosti preko 4 milijarde eura, kao i da je jedna od strateških politika Vlade dodatno unapređenje investicionog ambijenta. Istakao je da su vrata otvorena za kredibilne investitore od kojih ne očekujemo samo novac već i prenošenje u Crnu Goru iskustava u poslovanju i upravljanju. Izrazio je zadovoljstvo najavom započinjanja ovog razvojnog projekta i dao uvjerenje da će ovakvi projekti uvijek nailaziti na punu podršku države.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?