Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Djeca i mladi su naš prioritet

Objavljeno: 23.11.2018. 22:21 Autor: Ministarstvo sporta

Ministarstvo sporta            

Povodom dvije godine rada Ministarstva sporta, ministar Nikola Janović organizovao je radni doručak sa novinarima na kojem je predstavljen video materijal o aktivnostima ovog organa u periodu od osnivanja do danas.

Tom prilikom Janović je istakao da je Crna Gora nakon dvije godine bogatija za 20 novih i rekonstruisanih sportskih terena i sala, za učešće preko 3000 djece i 150 nastavnika u školskim sportskim takmičenjima, da je pravednija kroz nova zakonska rješenja u oblasti vrhunskog sporta i kriterijume za finansiranje klubova i saveza, kao i da je samim tim uređenija po pitanju funkcionisanja sistema sporta u cjelini. 

Ministarstvo sporta

Janović je dodatno ukazao da mladi u Crnoj Gori danas imaju veće mogućnosti za realizaciju svojih ideja i da upravo kroz finansiranih 120 projekata, koliko je Ministarstvo podržalo u prethodnom periodu, osjećaju benefite novih politika Vlade Crne Gore u ovoj oblasti.

Ministar je zaključio da ga je sport naučio da su jedino konkretni rezultati mjerljivi i da je zato ponosan na rad svog organa, kao i da će ubuduće nastaviti još bolje i još više, a ključni prioriteti će biti djeca i mladi.





MINISTARSTVO SPORTA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?