Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao Hanuku: Običaji i vrijednosti koje baštini Jevrejska zajednica značajno obogaćuju i snaže biće Crne Gore

Objavljeno: 01.12.2018. 22:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je Jevrejima u Crnoj Gori u ime Vlade i u svoje ime Hanuku sa željom da domovi vjernika budu ispunjeni mirom, radošću i ličnim spokojem, kao neprolaznim vrijednostima tog velikog jevrejskog praznika.

„Hanuka se smatra svojevrsnim simbolom za koji se vezuje, pored ostalog, i uspostavljanje vjerskih sloboda u svijetu. Stoga me posebno raduje da Vama i svim vjernicima u Crnoj Gori, u ime Vlade i svoje lično, uputim najiskrenije čestitke povodom ovog velikog jevrejskog praznika“ – navodi se u premijerovoj čestitki upućenoj predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću.

Predsjednik Vlade je izrazio uvjerenje da običaji i vrijednosti koje baštini Jevrejska zajednica značajno doprinose kulturnom biću Crne Gore, obogaćujući ga i snažeći njegovu višenacionalnu i multikonfesionalnu dimenziju.
   
„Jedino u ambijentu takvog sklada i međusobnog poštovanja, država i društvo mogu napredovati do nivoa koji će biti garant pune afirmacije svakog pojedinca ali i svake društvene grupe u kojoj građanin želi da ostvaruje svoje slobode i ambicije“ – stoji u čestitki predsjednika Vlade Duška Markovića upućenoj predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?