Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Telefonski razgovor Marković - Rute: prenijete ambicije CG u evropskim integracijama, istaknuta uloga CG u regionu

Objavljeno: 11.12.2018. 23:21 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković je danas razgovarao sa holandskim premijerom Markom Ruteom. Premijer Crne Gore je ocijenio da njegov poziv premijeru Ruteu predstavlja nastavak kvalitetnog političkog dijaloga nakon sastanka na samitu EU-ZB u Sofiji u maju ove godine.

Predsjednik Vlade Crne Gore je prenio naše ambicije i rezultate u procesu evropskih integracija, kao i stavove i viđenje Crne Gore o situaciji u u regionu. Zahvalio se Holandiji na kontinuiranoj podršci koju pruža našem evropskom putu. Sagovornici su konstatovali da su bilateralni odnosi odlični i dodatno obogaćeni investicijom holandske kompanije Damen kao i planiranim otvaranjem ambasade Crne Gore u Holandiji.

Premijer Rute se zahvalio na razmjeni mišljenja, istakao važnost daljeg napretka Crne Gore u procesu evropskih integracija i reformi u ključnim oblastima poput vladavine prava, i istakao aktivnu i pozitivnu ulogu Crne Gore u regionu Zapadnog Balkana.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

(FOTO: Premijeri Marković i Rute, Samit EU-ZB, Sofija, 17. maj 2018.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?