Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministarstvo sporta podržalo 10 projekata za unapređenje omladinske politike

Ministarstvo sporta podržalo 10 projekata  za unapređenje omladinske politike
Datum objave 17.12.2018 14:22 | Autor Ministarstvo sporta | Izvor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo sporta potpisalo je ugovore sa predstavnicima 10 nevladinih organizacija koji su dobili projektnu podršku preko javnog konkursa ''Pokreni se – zajedno za mlade'', u skladu sa Zakonom o NVO. Ministar Janović je podsjetio da je Vlada Crne Gore u 2018. godini iz budžeta opredjelila 4.620,359 eura za podršku nevladinim organizacijama, a predlogom zakona o budžetu za 2019. godinu je predviđeno 6.001,249 eura za tu namjenu. Ovo je jasan pokazatelj namjere Vlade da pojača saradnju sa nevladinim organizacijama u cilju implementacije javnih politika.

Ministarstvo sporta od osnivanja izdvaja sredstva za finansiranje i sufinansiranje omladinskih projekata. U 2017. godini podržano je 36 projekata u ukupnom iznosu od 170.000 eura. U ovoj godini je taj iznos utrostručen i ukupna podrška projektima nevladinih organizacija od strane Ministarstva sporta prelazi pola miliona eura. Prema Zakonu o mladima podržano je 86 projekata u ukupnom iznosu od 400.000 eura, a prema Zakonu o NVO 10 projekata u ukupnom iznosu od 111,876 eura. Ovo je jasan indikator posvećenosti Ministarstva u unapređenju omladinske politike i prilika za mlade.

Janović je podsjetio i da je Ministarstvo sporta u 2017. godini bilo prvo Ministarstvo koje je uradilo Sektorsku analizu za finansiranje projekata NVO. U ovoj godini Ministarstvo je uradilo dvije sektorske analize: jednu za oblast omladinske politike a drugu za oblast sporta, i na taj način omogućilo i sportskim NVO da apliciraju za projektnu podršku.
   

   

MINISTARSTVO SPORTA