Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo sporta podržalo 10 projekata za unapređenje omladinske politike

Objavljeno: 17.12.2018. 20:22 Autor: Ministarstvo sporta

Ministarstvo sporta potpisalo je ugovore sa predstavnicima 10 nevladinih organizacija koji su dobili projektnu podršku preko javnog konkursa ''Pokreni se – zajedno za mlade'', u skladu sa Zakonom o NVO. Ministar Janović je podsjetio da je Vlada Crne Gore u 2018. godini iz budžeta opredjelila 4.620,359 eura za podršku nevladinim organizacijama, a predlogom zakona o budžetu za 2019. godinu je predviđeno 6.001,249 eura za tu namjenu. Ovo je jasan pokazatelj namjere Vlade da pojača saradnju sa nevladinim organizacijama u cilju implementacije javnih politika.

Ministarstvo sporta od osnivanja izdvaja sredstva za finansiranje i sufinansiranje omladinskih projekata. U 2017. godini podržano je 36 projekata u ukupnom iznosu od 170.000 eura. U ovoj godini je taj iznos utrostručen i ukupna podrška projektima nevladinih organizacija od strane Ministarstva sporta prelazi pola miliona eura. Prema Zakonu o mladima podržano je 86 projekata u ukupnom iznosu od 400.000 eura, a prema Zakonu o NVO 10 projekata u ukupnom iznosu od 111,876 eura. Ovo je jasan indikator posvećenosti Ministarstva u unapređenju omladinske politike i prilika za mlade.

Janović je podsjetio i da je Ministarstvo sporta u 2017. godini bilo prvo Ministarstvo koje je uradilo Sektorsku analizu za finansiranje projekata NVO. U ovoj godini Ministarstvo je uradilo dvije sektorske analize: jednu za oblast omladinske politike a drugu za oblast sporta, i na taj način omogućilo i sportskim NVO da apliciraju za projektnu podršku.
   

   

MINISTARSTVO SPORTA

 

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?