Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković poručio dijaspori: Neraskidiva veza matice i dijaspore, Vlada ambiciozno radi na razvoju države i sigurnosti građana i njihovih porodica

Objavljeno: 23.12.2018. 16:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
SLZUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Vlada Crne Gore nastaviće intenzivno da sprovodi ambiciozne ali realne razvojne politike, a sjever države će sve više biti mjesto gdje će posebno mladi, imati sigurnost za sebe i svoje porodice, naveo je premijer Duško Marković u pismu Fondaciji „Gusinje“ koja je sinoć organizovala donatorsko veče.

Pozdravljajući zajedničko opredjeljenje za njegovanje neraskidive veze matice Crne Gore i dijaspore, premijer je zahvalio na uspješnom i srdačnom sastanku i prijemu tokom posjete Njujorku u septembru.

„Pažljivo sam vas slušao i čuo ono što su najvažnije potrebe vas i vaših porodica u krajevima iz kojih potičete. Kao što znate, neka od obećanja koje sam tom prilikom dao, već su ispunjena“, navodi se u pismu.

Dodaje se da premijer vjeruje da su predstavnici dijaspore time i dodatno podstaknuti da podržavaju razvoj svog zavičaja i svoje zemlje.

„Ali, znajte da su ovi napori zajednički. Mnogo se i vrijedno radi u našoj Crnoj Gori. Ona danas nije ista Crna Gora iz koje ste otišli. Ona je evropska i evroatlantska i kao uvijek dom za sve koji su njeni građani“, piše u pismu premijera.

Postignuti rezultati, smatra on, daju nam za pravo da budemo optimistični, čak i samouvjereni: „Sjever Crne Gore će sve više biti mjesto gdje će naši ljudi, posebno mladi, imati sigurnost za sebe i svoje porodice“.

Predsjednik Marković je naglasio da su riječi i predlozi dijaspore dragocjeni kao što je važna i svaka podrška koju iskazuju svojoj zemlji.

„Sa druge strane, znam i koliko je dragocjena pažnja matice prema vama koji ste daleko, a svakog dana živite Crnu Goru“, navodi se u pismu premijera.

U pismu se navodi i da je premijer poželio uspjeh u ostvarenju zajedničkih ciljeva kao i da je čestitao predstojeće praznike.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

FOTO: Sastanak predsjednika Vlade sa predstavnicima Fondacije „Gusinje“, Njujork, 27. septembar 2018.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?