Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Konzorcijum češkog Philiberta i petrovačke Vile Oliva jedini dostavio ponudu za kupovinu 56,4806% akcija Instituta „Simo Milošević“

Objavljeno: 14.01.2019. 19:46 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
U predviđenom roku za dostavljanje ponuda za prodaju 56,4806 odsto akcijskog kapitala Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ AD Igalo, dostavljena je jedna ponuda i to od strane Konzorcijuma Philibert, a.s. i Vile Oliva d.o.o.

U skladu sa Planom privatizacije za 2018. godinu Tenderska komisija za privatizaciju je počela aktivnosti na pripremi i sprovođenju tendera za prodaju akcijskog kapitala Instituta. Tokom 2018. godine dostavljeno je nekoliko pisama o namjerama potencijalnih investitora za privatizaciju Instituta, registrovala su se tri učesnika na tenderu (otkupila tendersku dokumentaciju i potpisala Izjavu o čuvanju povjerljivih podataka), međutim, u predvođenom roku dostavljena je samo ponuda konzorcijuma češke kompanije Philibert, koja je dio Grupe Cimex, i Vile Oliva d.o.o.


Javnim pozivom i tenderskom dokumentacijom definisani su kvalifikacioni uslovi koje ponuđač mora da ispuni kao i minimalni uslovi koje ponuđač treba da ispuni kako bi ponuda bila uzeta u razmatranje. Ispunjenost Kvalifikacionih uslova ocjenjivaće se nakon prijema i otvaranja paketa sa ponudom.

Tenderska komisija neće razmatrati ponude koje ne ispunjavaju minimalne uslove, a otvaranje dostavljene ponude će se obaviti na sjednici Komisije koja če se održati tokom ove nedjelje.

Nakon otvaranja ponude, Komisija će ispitati da li dostavljena ponuda ispunjava kvalifikacione uslove nakon čega će, u roku od 15 dana od dana otvaranja biti vrednovana sa aspekta kvaliteta u skladu sa kritrijumima definisanim Instrukcijama ponuđačima.

Tenderska komisija za privatizaciju će, nakon sprovedenog tendera, podnijeti Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte Izvještaj o rezultatima tendera radi usvajanja.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?