Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Reagovanje na neistine vlasnika PZU „Opšta bolnica Meljine“ u stečaju

Datum objave 23.01.2019 22:07 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Neistinita je, proizvoljna i zlonamjerna večeras iznijeta insinuacija ranijeg većinskog vlasnika PZU „Opšta bolnica Meljine“, danas krivično gonjenog lica, da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović navodno „spriječio dogovor“ ovog lica sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem i ministrom finansija Darkom Radunovićem „o poravnanju“.

Radi istinitog informisanja javnosti saopštavamo: Vlada je nakon što je ustanovljeno neizvršavanje ugovornih obaveza po Ugovoru o privatizaciji PZU „Opšta bolnica Meljine“, a radi obezbjeđivanja javnog interesa odnosno pružanja zdravstvene njege građanima i turistima, privhavtila inicijativu vlasnika PZU o poravnanju. Međutim, o tome nikakav dogovor nije postignut isključivo zato što su zahtjevi lica bili potpuno nerealni. Javnost je pravovremeno informisana o svim potezima Vlade na osnovu odluka donijetih na 87. sjednici od 26. jula 2018. godine.

Prema tome, dogovora nije bilo zbog megalomanskih zahtjeva koji su stalno povećavani, a ne zbog bilo čijeg uticaja pa ni uticaja predsjednika Crne Gore. Dakle, netačno je da je postojao bilo kakav uticaj ili pritisak.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE