Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Dejanu Zlatičaninu doživotna naknada za vrhunski sportski rezultat

Dejanu Zlatičaninu doživotna naknada za vrhunski sportski rezultat
Datum objave 25.01.2019 11:31 | Autor Ministarstvo sporta | Izvor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih Nikola Janović danas je svečano uručio rješenje o utvrđivanju statusa sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom Dejanu Zlatičaninu, profesionalnom bokseru i, nakon Mata Parlova, jedinom osvajaču šampionskog pojasa u WBC verziji na našim prostorima.

Tim povodom, Janović je istakao da su benefiti novog Zakona o sportu sve vidljiviji i da je ovo jasan pokazatelj kontinuirane brige države o njenim najistaknutijim sportistima koji je predstavljaju na najbolji način. Posebno ga, kako je dalje istakao, raduje što navedeno priznanje omogućava našem najboljem bokseru i nosiocu crnogorske zastave na najvećim svjetskim bokserskim manifestacijama i doživotnu mjesečnu naknadu.

Zlatičanin je, zahvaljujući ministru na svečanom prijemu i prestižnom priznanju istakao da ga ohrabruje što je u oblasti sporta napravljen značajan iskorak u posljednje dvije godine u pogledu prepoznavanja i vrjednovanja pravih vrhunskih rezultata te da njegov slučaj predstavlja najbolju potvrdu da Vlada i resorno ministarstvo ispunjavaju obećanja i ne zaboravljaju da nagrade one koji su njeni najbolji ambasadori u svijetu.                                                                                                                                         


                                                                  

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH