Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio ranije predsjednike i premijere država našeg regiona: Puna podrška ciljevima Podgoričkog kluba

Objavljeno: 01.02.2019. 19:20 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
     
        

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas ranije predsjednike i premijere država našeg regiona okupljene u novoformiranom Podgoričkom klubu i izrazio punu podršku Vlade radu ovog tijela i njegovim daljim aktivnostima na promociji perspektiva regiona, njegove evropske integracije kao i na afirmaciji politike dobrosusjedstva i saradnje.

„Projekat Podgoričkog kluba je dobar projekat, potreban našem regionu i kao ideja i kao vizija koja nas dalje može okupljati i podsticati“ – rekao je predsjednik Marković. Ocijenio je prirodnim da je inicijativa nazvana upravo po glavnom gradu naše zemlje koja je u protekle dvije decenije prošla kroz proces ostvarivanja strateških prioriteta očuvavši pri tome dobre odnose sa svima.

„Imala je Crna Gora u tome ozbiljnih izazova, ali nije izgubila ni jednog prijatelja, a stekla je brojne nove“ – rekao je premijer Marković. Predsjednik Vlade Crne Gore se zahvalio članovima Podgoričkog kluba na pomoći koju su kao najviši državni zvaničnici pružali Crnoj Gori tokom procesa obnove nezavisnosti, i naše evropske i evroatlantske integracije.

„Vaše iskustvo i ovaj format vidim kao potencijal da u našem regionu okupimo ljude koji će ozbiljno promišljati o našoj zajedničkoj budućnosti“ – rekao je premijer Duško Marković.

Članovi Podgoričkog kluba predstavili su predsjedniku Markoviću program budućeg rada na stvarnju novog narativa i nove vizije našeg regiona ističući da su kao članovi Kluba izvan dnevne politike i da sa te pozicije vide mogućnost djelovanja u oblastima promovisanja ekonomske, naučne i druge saradnje.

Sa predsjednikom Vlade Crne Gore razgovarali su bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, raniji predsjednici Republike Makedonije Branko Crvenkovski, Republike Slovenije Danilo Tirk, raniji predsjednici vlada Republike Srbije Mirko Cvetković i Republike Hrvatske Jadranka Kosor i raniji predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija.

Predsjednik Marković je informisan da Podgorički klub čine još i raniji predsjednici Republike Slovenije Milan Kučan, Republike Hrvatske Stjepan Mesić i Republike Kosova Fatmir Sejdiu, raniji predsjednik Vlade Republike Makedonije Hari Kostov i ranija predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Nataša Mićić.
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE           
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?