Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković i ambasador Republike Koreje Čoe Hjong-čan: Obostrani interes za jačanje ekonomske saradnje

Premijer Marković i ambasador Republike Koreje Čoe Hjong-čan: Obostrani interes za jačanje ekonomske saradnje
Datum objave 08.02.2019 15:54 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
Crna Gora i Republika Koreja imaju podudarne interese kako na bilateralnom, tako i na globalnom nivou - ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i novoimenovanog ambasadora Republike Koreje Čoe Hjong-čana.

Sagovornici su se saglasili da postojne brojne prilike i obostrani interes za jačanje ekonomske saradnje posebno u oblastima turizma, energetike, poljoprivrede, IT i unapređenja ukupne infrastrukture.

„Cilj ove Vlade jeste dalji snažan rast ekonomije, održivi razvoj i više i bolje plaćenih radnih mjesta“, kazao je premijer Marković i u tom kontekstu ukazao na značaj dolaska korejskih investitora u našu državu koji bi uložili ne samo kapital već i znanje i vještine i stvorili novu vrijednost za Crnu Goru.

U kontekstu saradnje na međunarodnom planu, kao i u pogledu očuvanja globalnog mira i stabilnosti, predsjednik Marković je podsjetio da Crna Gora kao članica NATO-a može aktivnije doprinositi ovim ciljevima i dodao da Crna Gora razumije i podržava napore na prevazilaženju izazova na korejskom poluostrvu.

„Cijenimo podršku Republici Koreji za održavanje mira i stabilnosti“, kazao je ambasador Čoe i dodao da su bilateralni odnosi između Crne Gore i Koreje na visokom nivou.


KABINET PREDSJEDNIKA VLADE