Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Доношење планске документације сјеверних општина међу Владиним приоритетима

Доношење планске документације сјеверних општина међу Владиним приоритетима
Датум објаве 09.02.2019 10:47 | Аутор СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу Видео Видео Доwнлоад Доwнлоад


Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу
   
Кабинет предсједника Владе у сарадњи са Министарством одрживог развоја и туризма обезбиједиће неопходну подршку у доношењу планске документације која је основ за реализацију развојних пројеката на Сјеверу – закључено је на састанку са представницима општина Сјеверног региона и Управе јавних радова, који је организован у Кабинету премијера Душка Марковића.

Стављање у фокус благовременог доношења планске документације као услова за успјешно спровођење развојних политика потврда је да Влада разумије потребе градова и локалних заједница са Сјевера – оцјена је са састанка.

Никада није било више средстава за инфраструктурни развој сјевера и земље у цјелини. Због тога је потребно да и општине дају допринос реализацији Владиних развојних политика.

Уз нашу подршку, општине које се суочавају са изазовима доношења планова, у наредном периоду уклопиће планска документа у важећи нормативни оквир – порука је Кабинета премијера Душка Марковића.

Кабинет предсједника Владе непосредно ће надгледати процес усаглашавања недостајуће планске документације са Министарством одрживог развоја и туризма. Недостатак планске документације не смије бити ограничење за развој Сјевера – закључено је.

Састанку су присуствовали предсједници или представници општина Андријевица, Беране, Бијело Поље, Гусиње, Колашин, Мојковац, Петњица, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаје, Шавник и Жабљак као и директор Управе јавних радова.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ