Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Drljević u Budimpešti sa nerezidentnim ambasadorima država članica EU: Crna Gora posvećena dostizanju evropskog kvaliteta života

Objavljeno: 12.02.2019. 20:29 Autor: KEI
„Kroz proces evropske integracije, Crna Gora je posvećena sprovođenju suštinskih reformi koje će osigurati vladavinu prava, osnažiti ekonomski razvoj i unaprijediti kvalitet života svojih građana“, saopštio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević u Budimpešti na sastanku sa nerezidentnim ambasadorima država članica EU, Estonije, Litvanije, Letonije i Irske, kao i sa ambasadorima i otpravnicima poslova Tajlanda, Filipina, Gruzije, Pakistana i Kolumbije.

Drljević je informisao sagovornike o sprovedenim reformama i ostvarenim rezultatima u procesu pristupanja EU, kao i o tekućim i planiranim aktivnostima Vlade i pregovaračke strukture s ciljem dostizanja evropskih standarda i kvaliteta života.

KEI

Sagovornici glavnog pregovarača su pozdravili napredak Crne Gore u pristupanju EU, kao i njenu ulogu i doprinos regionalnoj saradnji i razvoju sadržajnih odnosa sa susjedima.

Takođe su razmijenjena mišljenja u vezi sa obavezama u konkretnim pregovaračkim poglavljima i razmotrena ekspertska podrška država članica u više oblasti.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?