Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nove stipendije za mlade karate šampione

Objavljeno: 14.02.2019. 17:54 Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Nikola Janović upriličio je danas prijem povodom uspjeha naših karate reprezentativaca Milene Jovanović i Nenada Dulovića na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Alborgu. Prijemu je prisustvovao i predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić.

Nakon svjetske bronze, karatistkinja Jovanović je na Evrposkom prvenstvu u konkurenciji juniorki osvoila srebro, dok je Dulović osvojio bronzu. 

Ministar Janović je istakao da ga posebno raduje što su ovim medaljama naši karatisti zavrijedili status perspektivnih sportista, čime su stekli i pravo na jednogodišnju stipendiju, te da je ponosan što u ovoj godini već imamo 18 mladih sportista sa ovim statusom. Ovom prilikom Janović je podsjetio da je Ministarstvo u prethodnoj godini putem javnog konkursa stipendiralo šest karatista, po izboru Karate saveza, kao i da očekuje da će u 2019. godini njihov broj biti još veći.

Jovanović se zahvalila ministru Janoviću na konstantnoj podršci i istakla da je posebno srećna što predstavlja svoju Crnu Goru, u kojoj se rad i trud mladih sportista vrednuje na pravi način. 

Krstajić je istakao da Savez ima odličnu saradnju sa Ministarstvom i da država na pravi način prepoznaje značajne rezultate, kao i to da ovakve nagrade mnogo znače našim mladim spotistima kao podstrek za nove pobjede.

Video: Izjava ministra sporta i mladih Nikole Janovića

Video: Izjava predsjednika Karate saveza Ivana Krstajića

Video: Izjava osvajača medalje na EP u Alborgu Milene Jovanović

Video: Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio osvajače medalja na EP u Alborgu - kadrovi

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?