Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Predsjednik Marković sa ambasadorkom Plugčievom-Aleksandrovom: Bugarska će pomoći Crnoj Gori na putu ka EU

Predsjednik Marković sa ambasadorkom Plugčievom-Aleksandrovom: Bugarska će pomoći Crnoj Gori na putu ka EU
Datum objave 19.02.2019 14:30 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Foto: Sastanak predsjednika Vlade Duška Markovića i ambasadorke Republike Bugarske Meglene Ivanove Plugčieve-Aleksandrove (27.8 MB)Bugarska je spremna da pomogne Crnoj Gori da ubrza napredak na putu evropskih integracija kako bi ostvarila svoje ambicije i postala naredna punopravna članica, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i novoimenovane ambasadorke Republike Bugarske Meglene Ivanove Plugčieve-Aleksandrove.

Dosadašnji rezultati Crne Gore na putu ka EU su ocijenjeni pozitivnim, a premijer Marković je istakao da ćemo nastaviti predano da radimo na ispunjavanju naše agende bez obzira na predstojeće evropske izbore i ostale izazove sa kojima se Unija suočava.

„Bugarska je za vrijeme predsjedavanja EU uradila mnogo za Crnu Goru i cio Zapadni Balkan. Region je postao vidljiv u Evropskoj uniji“, kazao je predsjednik Marković.

On je istakao da odlične bilateralne odnose treba oplemeniti jačom ekonomskom saradnjom i u tom kontekstu istakao zainteresovanost Crne Gore za unapređenje odnosa u oblasti infrastrukture, energetike, turizma.

Zajednički je konstatovana potreba uspostavljanja avio linija između Crne Gore i Bugarske. Predsjednik Marković je u tom kontekstu pomenuo i značaj valorizacije aerodroma na čemu Vlada predano radi.

Ambasadorka Bugarske je istakla podršku njene zemlje projektu uspostavljanja Instituta za održive tehnologije, po modelu CERN-a. Ocijenjeno je da bi taj Institut bio od velikog značaja za cio region Jugoistočne Evrope.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE