Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Mladi sa sjevera visoko na listi prioriteta Vlade i Ministarstva sporta i mladih

Mladi sa sjevera visoko na listi prioriteta Vlade i Ministarstva sporta i mladih
Datum objave 21.02.2019 13:48 | Autor Ministarstvo sporta i mladih | Izvor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo sporta i mladih

Ministarstvo sporta i mladih u saradnji sa opštinom Berane otvorilo rekonstruisani Omladinski klub u Beranama.

Tokom dvije godine rada, Ministarstvo sporta i mladih je u kontinuitetu radilo na kreiranju novih mogućnosti za mlade u cilju poboljšanja njihovog položaja, a u skladu sa Strategijom za mlade 2017-2021 godine. Jedan od ključnih prioriteta je i otvaranje novih i podrška u radu postojećih omladinskih servisa (centara i klubova). Danas imamo otvorenih 12 omladinskih klubova u opštinama širom Crne Gore, kao i Omladinski centar u Podgorici. Novim zakonskim rješenjem Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih će nastaviti da pružaju podršku otvaranju novih omladinskih klubova širom Crne Gore, ali i da njihov rad učine održivim.

Dopunom naziva institucije u Ministarstvo sporta i mladih, Vlada je dala jasnu poruku da je briga o mladima njen ključni prioritet a navedeno ministarstvo adresa za programsko ispunjavanje potreba mladih koje će biti sistemski unaprijeđeno novim zakonskim rješenjima za razvoj omladinske politike koja su trenutno u skupštinskoj proceduri.

Očekujemo da će predstavnici svih opšina u narednom periodu voditi brigu o mladima na adekvatan način, te da ćemo zajednički nastaviti da razvijamo programe i projekte za mlade. Današnji dogadjaj je potvrda da su mladi sa sjevera visoko na listi prioriteta Vlade i Ministarstva sporta i mladih - kazao je Janović.

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH