Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković sa delegacijom NLB: Crna Gora ima podsticajan ambijent za poslovanje banaka

Premijer Marković sa delegacijom NLB: Crna Gora ima podsticajan ambijent za poslovanje banaka
Datum objave 22.02.2019 14:30 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuCrna Gora ima podsticajan investicioni ambijent, a sve veći priliv direktnih stranih investicija i uvećan Kapitalni budžet čine dobar ambijent za poslovanje banaka, ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa delegacijom NLB banke, predvođenom predsjednikom Odbora direktora NLB u Crnoj Gori Arčibaldom Kremšerom.

Premijer Marković je ukazao na odlične rezultate u oblasti ekonomske politike u prethodne dvije godine koji se ogledaju u ekonomskom rastu od oko 4,5 odsto, smanjenju budžetskog deficita, stabilizaciji javnih finansija, otvaranju novih radnih mjesta i smanjenju nezaposlenosti za preko pet odsto.

„U narednom periodu ćemo raditi na snažnoj investicionoj aktivnosti u turizmu, poljoprivredi, energetici, a posebno u oblasti razvoja infrastrukture. Vjerujem da će i banke u ovome vidjeti svoju šansu za razvoj“, kazao je predsjednik Marković.

Sagovornici su se saglasili da je za investitore važno imati dobar i predvidljiv poslovni ambijent kao i pouzdan pravni sistem.

Kremšer je istakao da je njegova banka veoma uspješno poslovala prethodne godine, predstavio je dalje razvojne planove NLB grupe za Crnu Goru, a sastanak je bio prilika i da se razgovara o otvorenim pitanjima.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE