Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković razgovarao sa predsjednikom EHF Vidererom: CG spremna na suorganizaciju Svjetskog rukomentnog prvenstva za žene 2022. godine

Objavljeno: 01.03.2019. 21:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

    
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je predsjednika Evropske rukometne federacije (EHF) Mihaela Viderera.

Na sastanku je bilo riječi o Svjetskom rukomentnom prvenstvu za žene koje bi trebalo da bude održano 2022. godine u tri države – Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji.

Premijer Marković je upoznao gosta sa strateškim politikama naše Vlade među kojima je jedna od najznačajnijih dalji razvoj sporta uz afirmaciju vrhunskih sportista i njihovih rezultata kao i unapređenje sportske infrastrukture širom zemlje.

Zaključeno je da je Crna Gora u sklopu dalje podrške vrhunskom sportu i promociji države preduzela adekvatne korake na organizaciji ovog takmičenja uz dragocjenu podršku Evropske rukometne federacije.

U tom kontekstu bilo je riječi i o potrebi da u Glavnom gradu bude izgrađena multifunkcionalna sala za sportove, ali i održavanje koncerata i druge namjene. Zaključeno je da bi novi objekat predstavljao važnu kariku u daljem afirmisanju sporta ali i važan dodatni sadržaj u turističkoj ponudi Crne Gore i Glavnog grada, o čemu će odluka biti donijeta na osnovu adekvatnih analiza Ministarstva sporta i mladih i drugih nadležnih organa.

Sastanku su prisustvovali ministar sporta i mladih Nikola Janović, potpredsjednik Evropske rukometne federacije Predrag Bošković i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?