Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministar Janović i direktor UP Veljović posjetili SAJ u Policijskom kampu na Zlatici

Ministar Janović i direktor UP Veljović posjetili SAJ u Policijskom kampu na Zlatici
Datum objave 01.03.2019 15:43 | Autor Ministarstvo sporta i mladih | Izvor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Ministar sporta i mladih Nikola Janović je danas sa direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem posjetio Specijalnu antiterorističku jedinicu (SAJ) u Policijskom kampu na Zlatici.
  
Povod posjete je nedavno održano Svjetsko takmičenje na kojem je crnogorska Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) ostvarila deveto mjesto i kao najbolje plasirana jedinica regiona bila ispred renomiranih jedinica kao što su francuski RAID, ruski GROM, austrijske Kobre i njujorški NYPD SWAT.

„Bavljenje sportom i promocija Crne Gore kao zemlje sporta, opredjeljenje je koje želimo da razvijemo na svim nivoima i kroz sve uzraste, od djece, omladine i vrhunskih sportista, sve do državnih službenika koji paralelno sa svojim poslom postižu rezultate i na sportskim terenima. Upravo zbog toga sam danas u posjeti antiterorističkoj jedinici Uprave policije, gdje se većina njenih pripadnika bavi sportom i ostvaruje rezultate na tom polju, koji služe za afirmaciju Crne Gore, van njenih granica. Još jednom želim da Vam čestitam na nedavno ostvarenom rezultatu i podstaknem da i dalje ostanete usmjereni na sport, jer na taj način dajete primjer, kako budućim policajcima, tako i državnim službenicima i sportistima" – kazao je Janović.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović izrazio je zadovoljstvo posjetom ministra Janovica ističući da je SAJ elitna policijska jedinica, uvijek spremna da odgovori na najsloženije bezbjednosne izazove u interesu građana Crne Gore. Direktor je kazao da je ponosan na SAJ, njihov timski rad i izuzetne sportske rezultate koji su primjer kako se sposobnost i obučenost Jedinice prezentuju na međunarodnom nivou.

Komandant SAJ-a Miloš Radulović, zahvalio je ministru Janoviću na prepoznavanju SAJ-a kao Jedinice sa vrhunskim sportistima i direktoru Veljoviću na podršci u postizanju sportskih rezultata.

Ministarstvo sporta i mladih obezbijedilo je trenerke pripadnicima SAJ-a, koje će ovi službenici koristiti u svojim sportskim aktivnostima.

Janović je na kraju poručio da u Ministarstvu sporta i mladih uvijek mogu računati na pouzdanog partnera i podršku u daljem radu. 
      
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
       
MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH / UPRAVA POLICIJE