Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa predsjednikom Grčke Pavlopulosom: Crna Gora je država evropskih vrijednosti

Objavljeno: 08.03.2019. 14:19 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Crna Gora je država evropskih vrijednosti i najviše je napredovala na putu ka EU u odnosu na ostale zemlje Zapadnog Balkana, ocijenio je predsjednik Grčke Prokopis Pavlopulos sinoć tokom radne večere sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.

Predsjednik Pavlopulos je kazao da Crna Gora može računati na Grčku i svu njenu pomoć u daljem nastavku integracionog procesa. Ocijenio je da na tom putu Evropa mora ostati privlačna sa snažnom evropskom perspektivom za region Zapadnog Balkana.

Zahvalivši na dosadšnjem partnerstvu, prijateljstvu te podršci Crnoj Gori u ostvarenju njene vizije razvoja, premijer Marković je ukazao na dobre rezultate ostvarene u ekonomskoj politici u prethodne dvije godine. Istakao je uspjeh u sprovođenju finansijske konsolidacije i stabilizaciji javnih finansija, smanjenju nezaposlenosti a ukazao je i na ekonomski rast po stopi od preko 4,5 odsto.

“Plan je da 2020. godine uđemo u budžetski suficit kao i da smanjimo nivo javnog duga”, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili i da postoji dosta prostora za jačanje ekonomskih odnosa, posebno u oblastima turizma i energetike, u kojoj Crna Gora ima izuzetne razvojne potencijale.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?