Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Potpisan ugovor za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju šestosjedne žičare i ski staza na lokalitetu Žarski u Mojkovcu

Potpisan ugovor za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju šestosjedne žičare i ski staza na lokalitetu Žarski u Mojkovcu
Datum objave 22.03.2019 09:11 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore potpisala danas sa podgoričkim doo “Novi Volvoks” ugovor o izradi idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju šestosjedne isklopive žičare “Z4” na skijalištu Žarski u Mojkovcu, po principu “Projektuj i izgradi”.

U realizaciju ovog strateškog projekta, Vlada će uložiti devet miliona eura, u cilju nastavka valorizacije turističkih potencijala i poboljšanja životnog standarda građana, naročito na Sjeveru.

Glavni projektant i proizvođač opreme koja će biti montirana na lokalitetu Žarski je italijanska kompanija Leitner, jedan od najvećih proizvođača žičara u svijetu. Kvalitet i standard koji Leitner primjenjuje u svojim projektima prepoznati su u svim državama, tako da se njene žičare danas nalaze na najatraktivnijim svjetskim skijalištima. 

Rok za završetak izrade Idejnog rješenja isklopive šestosjedne žičare je dva mjeseca od dana potpisivanja Ugovora, izrade Glavnog projekta žičare četiri mjeseca od dana prihvatanja Idejnog rješenja, a za završetak izgradnje žičare i ski staza 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

FOTO: ŽIČARA-ŠESTOSJED NA SKIJALIŠTU KOLAŠIN 1600